3. 5. 2014

Peklo na přijímacích zkouškách (perličky)

Share it Please
Vážení a milí,
dovoluji si Vám oznámit, že mám za sebou dva hrůzné dny. Maturita z angličtiny (ano, sláva, konečně ty Cermatovské výmysly započaly) a přijímací zkoušky na právnickou fakultu v Brně z Testu studijních předpokladů. Myslím že se stanu prvním člověkem na světě, který začne nenávidět pátky. Protože z toho "tentotýdenního" se budu vzpamatovávat ještě dlouho.

Vypravování, kde se psalo i o jízdě na velbloudovi a e-mail, který víc než půlka maturujících obyvatel našeho státu vůbec nepochopila. I takhle se dá vidět maturitní písemná práce z angličtiny.

Přijímačky do Brna? Pf. Areál VUT vypadá spíš jako tábor pro vězně než jako areál školy. Na zemi podpisy pedagogů (nebo studentů?), které vypadají jako jména přeživších z tábora. Ale kdo ví, možná má VUT takovou pověst. No, nebudu nikoho urážet, ono sám nápis "Ústav soudního inženýrství" zní docela honosně, takže si tady nebudu stěžovat. Ale od budovy právnické fakulty se hodně, hodně moc liší.

A testy? Ha ha, úspěch slaví ten, kdo si procvičil tak 100 variant z posledních čtyř let. Musela jsem klasicky doplňovat kostičky do větší kostičky, pod pohrůžkou smrti vyslechnout pravdomluvná prvočísla, a aby toho nebylo málo, hledat "tvrzení těch tvrzení, která odporují výše zmíněným tvrzením". Inu, TSP jsou takovým ulítlým strašákem všech devatenáctiletých či dvacetiletých (no, i víceletých) zájemců o studium.


Mačkanice před učebnami v chodbě bez kyslíku, kde slečny administrátorky musely zkontrolovat, jestli se ten vystrašený človíček stojící před nimi shoduje s patnáctiletým výrostkem na občanském průkazu. A já se zrovna včera koukala na film Občanský průkaz, ha!

Myslím ale, že TSP má charakter takového napínavého thrilleru. Jako byste strčili třicet lidí do tmavé místnosti a pouštěli hororové zvuky. Během testu totiž opustili náš dav kouřících se hlav tři lidé, kteří to prostě nezvládli a nakonec místo testu seděli na záchodě. A zvraceli. A plakali. A trhali si vlasy. A kdo ví co ještě. A mně potom nezbývalo nic jiného než doufat, že můj spolusedící to kdyžtak na ten záchod stihne a nepoblinká mi zadání. Což se nestalo.

A co vy? Co říkáte na maturitu (pokud patříte mezi letošní maturanty) a nenavštívili jste náhodou Brno za účelem poražení konkurence?

4 komentáře:

  1. Páni, ty jsi dělala přijímačky na právnickou fakultu??? No to je naprostá paráda!!! Já budu maturitu sice dělat až za dva roky, ale na právnickou fakultu bych se chtěla dostat též, ale do Prahy, jelikož tady bydlím. Je to můj velký sen :) Moc ti držím palce, ať ti to všechno v pořádku vyjde! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Simi Torac:
    Přijímačky jsem do Brna dělala to ano, ale mám za sebou taktéž tři kola přijímaček do Prahy, o studium na Karlovce mám největší zájem :). Brno jsem brala jako rezervu, ale vzhledem k mému očekávání výsledku v přijímačkách, který nebude nijak světoborný, se modlím, aby se mi povedla Karlovka.
    Každopádně máš moc hezký sen, já se do práva ponořila úplně a ráda bych se tomu věnovala i v profesním životě :) Za dva roky tedy hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda právničina? To držím palce já s právem bojovala na střední a teď i na vošce dost krutě, ale zatím vyhrávám.
    Maturantům nezávidím já v tom byla nedávno a jsem šťastná, že maturita není každý rok!
    Alias

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za každý názor, připomínku či nápad :)

Čtete nejraději

Rozbor literárních děl (nejen) k maturitě - návod

V tomto článku bych Vám ráda poradila, jak rozebrat literární dílo (pokud tedy se rozhodnete pro rozbor sami) správně a tak, abyste u ústní ...

Díky za návštěvu!


TOPlist

Kontakt

Název

E-mail *

Vzkaz *