14. 7. 2014

POEZIE | Nikdy sám

Share it Please
Ahoj, máme opět pondělí (to to ale letí), já doufám, že se máte dobře a užíváte si léta a k tomu létu sem hodím další z mých básní.
Než začnu mít dobrou náladu (což budu mít až budu mít jisté, že vkročím na akademickou půdu vysoké školy), píšu pořád takové pochmurné verše vedoucí odnikud nikam. Jen abyste věděli proč ta moje poezie vypadá tak bídně. Asi budu muset napsat báseň, která svým obsahem ukazuje mou víru v to, že nic netrvá navěky a i to štěstí se na mě snad usměje.



Těch pár "veršíků", které vidíte níže, vzniklo večer (opět), kdy jsem ležela v posteli a zamilovaně se koukala na prázdný papír. Myslela jsem totiž na svého přítele, který mi oznámil, že by se rád jednu vydal (jakožto voják) do Afghánistánu, aby vydělal peníze pro nás dva do začátků, když tedy chystáme společný život pod jednou střechou, tak ať to máme jednodušší. Samozřejmě by to znamenalo určitý delší čas strávený bez něj, ale díky "láskování" na dálku jsem si zvykla. Takže ony verše tak nějak vyplynuly samy.


 * * * * *

Nikdy sám

V objetí skrývá se kouzlo,
láskyplné, mocné, utěšující.
Aby u srdce tě bodlo,
příjemně a čistě.

V objetí skrývá se síla,
věčná, mnohdy nepoznaná,
aby uzavřela tě
ve svých křídlech,
a už nepustila.

Objetí je jak obrazu rám,
v něm totiž nikdy není sám.



  * * * * *



Zdroj obrázku: google.com

4 komentáře:

  1. Zrovna v těchto dobách se mi Afgánistán pro milovanou osobu nezdá to pravé... Báseň je moc krásná. Taková... něžně zamilovaná.

    OdpovědětVymazat
  2. Báseň je plná lásky a je půvabná. Tvůj přítel je odvážný a spolehlivý muž. Bylo by ho ale škoda... dnešní situace v Afganistánu...

    OdpovědětVymazat
  3. To od něho není zrovna dobrý nápad, ale báseň je hezká. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty poslední dva řádky jsou moc fajn. Asi bych pokračoval.."pak člověk z davu vystoupil, co na výšku měl snad dvacet mil.."

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za každý názor, připomínku či nápad :)

Čtete nejraději

Rozbor literárních děl (nejen) k maturitě - návod

V tomto článku bych Vám ráda poradila, jak rozebrat literární dílo (pokud tedy se rozhodnete pro rozbor sami) správně a tak, abyste u ústní ...

Díky za návštěvu!


TOPlist

Kontakt

Název

E-mail *

Vzkaz *