19. 11. 2014

FEJETON | Co by měla vědět každá žena, když je ženou

Share it Please
Přeji Vám hezký (i když upršený) den. Dnešním stručným článkem bych chtěla poukázat na způsoby svádění žen muži. Nejde o kritiku, ale o fascinaci mužským pokolením. Ostatně, jako vždy.

Včera jsem odcházela večer z práce. Má pracovní doba končí po osmé hodině večerní, poté se odeberu směrem k metru. Po pár desítkách metrů od mého pracoviště jsem míjela dva pány. Vlastně, pána a mladíka. Věkově asi 50 a 24 let. Hýřila jsem dobrou náladou, usmívala se, ale myslím, že to není to, co kolemjdoucí přitáhlo. Měla jsem na sobě oblečení, které ukazovalo ženskost. Navzdory škaredému počasí, ve kterém všechny ženy splývaly ve svých šedých a černých kabátech a bundách, já zářila na desítky metrů ve svém jediném kousku bílého oblečení.
Prošla jsem kolem obou mužů s úsměvem, po chvíli jsem se zastavila, abych vyhledala v kabelce svůj deštník, začínalo pršet. V tom okamžiku se ke mně oba přiřítili, a starší pán mi položil otázku.

Dialog bych s dovolením uvedla přesně celý. V situaci vystupuji já (žena - Ž), pán (P), a mladík (M).

P: (fascinovaně si mě prohlíží) Prosím vás, vy studujete psychologii?
Ž: Ne, vypadám na to?
P: No já jsem takové oblečení na ženě ještě neviděl, je to originální.
Ž: A oblečení něco vypovídá o studijním zaměření?
P: A co tedy studujete?
Ž: Právo.

(Do řeči se vkládá mladík...)

M: Takže vy se chcete stát součástí té skupiny lidí, která před chvílí prohlásila, že vymahatelnost práva v našem práva neexistuje?
Ž: Ano, ale člověk s odvahou, pěknou vyřídilkou a dobrou znalostí zákonů dokáže člověka v právu opravdu obhájit. Jen musí vědět, jak na to. Nejsem kariéristka, ale někdo, kdo se o tento obor skutečně zajímá, byť se zdá sebevíc zmatený.
P: Víte, já včera podepsal rozvodové papíry, ani nevím, co v nich bylo. Já bych tomu stejně nerozuměl.
Ž: Ano, rozvody se stávají, nicméně přečíst si žalobu či jakýkoliv jiný právní dokument patří k základní výbavě člověka v právním vztahu s jinými osobami.
P: Ale já bych tomu stejně nerozuměl...
Ž: Tak když tomu nerozumíte, postačí vám právní rady. Správný právník si s vámi sedne a SROZUMITELNĚ vám vyloží vše, nač se potřebujete zeptat.
P: Vážně? A jak poznám, že je to srozumitelně?
Ž: Až tomu budete rozumět.
P: A jak dlouho to trvá, než tomu budu rozumět?
Ž: (i přes nutkavou potřebu jít se do kouta pořádně hystericky vysmát udržuje skelný pohled a trpělivě poslouchá...) To záleží na míře vaší inteligence a schopností pochopit řečené.
P: Aha, tak tu já mám dobrou, víte, Einstein vymyslel prvočíslo tak, že strčil číslo mezi dvě písmena. A mimoto stoicismus je taky zajímavý, ale iracionální myšlení k Sokratovi bohužel patří...
Ž: Pane, já si ráda poslechnu jakékoliv názory, nicméně stojíme půl hodiny v dešti a já bych ráda šla domů.

(Opět promluví mladík...)

M: (směrem k pánovi...) Tak už paní doktorku nech, víš přeci, že za právní rady se platí.
Ž: Já studuji první ročník.
M: Omlouvám se paní doktorko.
Ž: (vzdává jakoukoliv možnost objasnění situace...) No nic pánové, jsme skoro v metru, já vám přeji krásný večer a vám pane hodně štěstí při rozvodovém řízení.
P: Ano, i vám. Jsem rád, že máte na věc takový čistý pohled.
M: (míří propiskou na mé oblečení...) A paní, běda tomu, kdo vám zašpiní to krásné bílé oblečení!
Ž: Na to si dávám pozor, věřte mi.

(Žena se chystá odejít na eskalátory, když v tom ji mladík chytá za ruku a ohlíží se po skupině osmi hasičů, která zrovna do metra přišla...)

M: Počkejte chvíli paní.

(Mladík přichází ke skupince hasičů a prosí je, aby mi dělali doprovod do metra. Hasiči se na mě uznale podívají, usmějí se na mladíka, který má lehce vypito (ano, zcela při smyslech úplně nebyl), potom věnují úsměv mně, a já s hlasitým "na shledanou" konečně vstupuji na eskalátory.)


* * * * * * * * * * * *


Zážitek to byl pro mě vskutku kuriózní. Je pro mě fascinující, že i muž určité úrovně (což o dvou mužích výše neplatí) ze sebe dokáže udělat blbce jen proto, aby se zalíbil ženě. Pánové mají svou úroveň. Dokáží být milí, galantní, slušní, umí složit kompliment. Ale jen, pokud mají sebevědomí zdravé. V opačném případě dochází k situacím, jako např. k té, kterou jste četli výše. Já osobně jsem se setkala s těmito typy snahy o upoutání pozornosti:

1) Cizinec mě pozval na kávu s tím, že má rád malby, a mě by taky mohl namalovat.
2) Neznámý muž mi chtěl podržet dveře v soupravě metra.
3) Můj parfém prý podlamuje kolena. A staví do pozoru něco jiného.
4) S nadějí, že mi je přes třicet, mi pán představil své dvě děti a řekl, že nemají maminku.


Pánové, ať se vám svádění daří.

Andrea

6 komentářů:

  1. Vůbec ničemu se nedivím, naopak podivovala bych se, kdyby krásnou, mladou, atraktivně oblečenou dívku muži neoslovovali!:-) To je totiž naprosto normální! Užívej si zájmu mužů, nebude dlouho trvat a i kdyby jsi byla oděna jako nejlepší modelka, už tě oslovovat nebudou! Krásně jsi to napsala a já jsem ráda, že se ti v Praze líbí!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Z tohoto zájmu můžeš čerpat radost, nech si zalichotit (pokud lichotky a pozornosti nebudou překračovat hranici), očividně ti to moc slušello! Také záminka namalovat tě jako obraz - tu bych brala jako lichotku, snahu muže přidržet ti dveře ber také jako galantnost, až zde bude situace, kdy ti chlap práskne dveřmi před nosem se slovy - !máš tu rovnoprávnost, otevři si sama!", pak se ti to možná líbit nebude.
    To neber jako výtku, ale zdá se mi, že jsi na tento typ mužů trochu ostrá (v případě, pokud nepřekračují meze :-), pokud jejich flirtování přesahuje do intimností, pak je na místě je odkázat a to rychle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, když mi lichotí slušně, icméně tady tihle měli docela vypito a chvílemi meze dost překračovali.

      Vymazat
    2. Tak to jo, jestli působili až dotěrně, tak se nedivím.

      Vymazat
  3. Docela mne pobavily, v závěru povídání, body 2 a 3. :-D
    Třeba pánové nechtěli svádět, třeba se chtěli vykecat ...
    Krásné Vánoce přeji ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Patetický pokusy o seznámení.. ach jo. Hele, nos tričko s nápisem "jsem zadaná" a máš vystaráno.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za každý názor, připomínku či nápad :)

Čtete nejraději

Rozbor literárních děl (nejen) k maturitě - návod

V tomto článku bych Vám ráda poradila, jak rozebrat literární dílo (pokud tedy se rozhodnete pro rozbor sami) správně a tak, abyste u ústní ...

Díky za návštěvu!


TOPlist

Kontakt

Název

E-mail *

Vzkaz *