25. 7. 2015

TRAVEL | Adrenalinová hodinka v Hummer centru

Share it Please
Ahoj čtenáři :),
jako každý víkend, i tenhle bych se chtěla podělit o mnou a mým přítelem navštívená místa. V sobotní den šlo o návštěvu Hummer centra v Praze. Byla jsem trošku nervózní, nevěděla jsem, co mám od toho čekat, ale domů jsem se vracela maximálně nadšená, s vykřičenými hlasivkami, a zaprášeným oblečením. A vůbec mi to nebylo líto! :)


Můj přítel dostal k loňským Vánocům zážitek v podobě jízdy v Hummeru H2. Hummeroví nadšenci jistě ví, o co jde, pro ty ostatní - jde o auto do terénu, který je blátivý, plný nerovností, hrbolů, strmých kopců apod. Zážitek si kdykoliv zakoupíte, a v době od dubna do října jej využijete prostřednictvím rezervace termínu. Tak jsme vyrazili dnes, a netušila jsem, že půjde o ještě bohatší program.

Hummer Academy, pod kterým se skrývá ono hummer centrum, se nachází u dálnice D11 ve směru na Hradec králové. Pohodlně sjedete k motorestu, a dál až do centra.
Po příjezdu vcházíme do prostor centra, kde najdete malou "předvstupovou" halu, ve které je vystavené velké auto, jehož značku si už nepamatuju. Chvíli vyčkáváme, až přijde instruktor, v náš domluvený čas.
Po jeho příchodu jsme ještě dostali malý dárek, a vyrazili jsme "do terénu".

Usazuji se vzadu, přítel zatím jako spolujezdec, a instruktor se na místě řidiče již rozjíždí směr kopce, a vysvětluje mému muži ovládání auta, které není nikterak složité. Automatická převodovka s konstrukcí pro Hummera, tedy ovládání pouze plynu. A brzdě samozřejmě. Používáte pouze pravou nohu. Jízda instruktora trvá asi pět minut, poté se s mým mužem "přehazují", a nyní již instruktor pouze určuje směr, a samozřejmě dohlíží na to, aby se s autem jelo opatrně (když najedete na nějaké hrboly ve vysoké rychlosti, tak všichni svatí s vámi).


Celá jízda trvá zhruba 50 minut, trošku to s vámi hází, ale jakmile jste jako spolujezdec (jako já), není ten zážitek takový, jako když to velké auto o váze bezmála tři tuny sami řídíte a snažíte se zdolat překážky bez toho, aniž byste se převrátili, či zničili auto. A nebo abyste ten prudký kopec minimálně vyjeli. :D
Po padesáti minutách vystupujeme, a pan instruktor, který již zřejmě ví, že se spolujezdec většinou v autě nudí (a nebo jsem tak náročná, nevím :D), nám nabízí extra jednu jízdu v Hummeru Humvee, což je speciál americké armády. A tady začíná teprve vzrůšo!


Na fotce vidíte, a ano vidíte dobře, že posádka sedí vzadu na "korbě" vozu, který se již docela vysokou rychlostí (ve srovnání s výše zmíněnou H2) řítí přes hrboly, kameny, a vy tam sedíte, a ze všech sil se držíte železné konstrukce. No byl to nářez! Sedělo nás tam asi 12, což bylo fajn, takhle se celá posádka "zafixuje". a tolik to nehází. Instruktoři nás samozřejmě upozorňovali na to, co přijde, co máme dělat, a nechyběl ani smysl pro humor, který je u takové adrenalinové akce prostě potřeba. Tahle jízda trvá deset minut (což je přijatelné vzhledem k tomu, že skáčete na korbě auta), a já se po celou dobu skvěle bavila. Samozřejmostí jsou přilby, někdy se může stát, že při rychlém přejezdu přes nějaký ten strmý kopec nadskočíte a prostě praštíte hlavou o konstrukci, což ale není nic tragického, nebojte!
Myslím, že tohle ocení hlavně dámy, mladý pan instruktor nám to i říkal, že takovou jízdu spíš více ocení pohlaví něžné, taky jsme si tam všechny docela vykřičely hlasivky, pánové to tak vášnivě nebrali, ti prostě mají adrenalin v krvi už odjakživa.

Nicméně určitě si vyrazte na takovou jízdu, nemá to chybu, vyzkoušíte si něco jiného, vyřádíte se, popovídáte si o značce Hummer (jsou tam opravdu jejich velcí nadšenci, kteří si o nich s vámi rádi popovídají, a to jejich nadšení je opravdu upřímné, chovají k těm autům takovou hezkou, upřímnou lásku), a strávíte prima hodinku v terénu centra. Můžete též navštívit místní tvrz Hummer, kde sálá tradiční atmosféra rytířských dob. :)

Tak zase příště,
Andy

Foto: hummer.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za každý názor, připomínku či nápad :)

Čtete nejraději

Rozbor literárních děl (nejen) k maturitě - návod

V tomto článku bych Vám ráda poradila, jak rozebrat literární dílo (pokud tedy se rozhodnete pro rozbor sami) správně a tak, abyste u ústní ...

Díky za návštěvu!


TOPlist

Kontakt

Název

E-mail *

Vzkaz *