12. 9. 2017

KNIHOMOLNÍK | Zajímavé knižní novinky (09/2017)

Share it Please
Měsíc září přinesl na český trh s literaturou zajímavé novinky, a já bych se s vámi ráda podělila o ty kousky, které zaujaly mě. Připojíte se?






Při prvním pohledu na knihu a anotaci mi na mysl přistála kniha od Johna Fowlese - Sběratel. Jak bude vypadat první kniha ze série Sběratel od Dut Hutchinson? Bude stejně zvráceně okouzlující? 

Izolovaná zahrada, kvetoucí rostliny a... sbírka nádherných motylů - mladých žen, které byly uneseny. 






Dle recenzí jde o výborný psychothriller z pera autorky s praxí zdravotní sestry pro děti a dospívající s duševními problémy. V dnešní psychothrillery přesycené nabídce knih ji dávám šanci, poslední dobou u mě tento žánr ztratil na přitažlivosti.
Její matka už ve svém domě spáchala několik vražd a nejenom to - v záchvatech pomatení mučí svoji dceru, aby se hrůz účastnila.





Jde o druhý díl knihy, přičemž o prvním dílu nemám ani zdání, ovšem s touto novinkou bych to mohla dohnat. Díla věnující se obdobím týkajících se války mě vždy zajímala a v mém "inventáři" se jich nachází poměrně dost, ovšem žádný od českého autora. Touhle knihou bych to mohla elegantně napravit.
...Další příběh popisuje tragédii jedné vesničké tancovačky, kdy na podlaze tanečního sálu skončil v kaluži krve jeden ze tří kamarádů...





Pár výborných románů se v mé malé sbírce knih taky najde, možná se román Jmenuju se Leon zařadí mezi její perly. Námět mě zaujal, už jen proto, že čerpá z autorčiných vlastních zkušeností, i coby právnička v oboru trestním a rodinném. 
Román si navzdory bolestivému tématu dokáže čtenáře podmanit - důkazem je i to, že o prvotinu britské autorky projevili zájem nakladatelé mj. z USA, Německa či Francie.






Velmi zajímavá kniha, námět je neotřelý vzhledem k žánru a tohle bude hned první kousek, který v brzké době prozkoumám.
V honu za spravedlností a pomstou se Faith pustí do pátrání a objeví zvláštní strom. Strom, který plodí jen tehdy, když mu potichu šeptá lži. Ovoce ze stromu lží má schopnost vyjevit tomu, kdo ho sní, skrytou pravdu. Je možné, že právě tady u stromu lží je klíč k odhalení smrti Faithina otce.





Mám ráda povídky z míst či povolání, ke kterým se jen tak nedostanu, případně takové, které v sobě mají trošku hořkého humoru v závislosti na syrové realitě. A kniha pana Dostála mě právě z tohoto důvodu zaujala.
Pytláci těchto příběhů však neloví jen pro maso či trofej, jsou ke svým činům dohnáni mnohdy až podivuhodnými životními situacemi.







Dle anotace to vypadá na příjemně plynoucí detektivní román s kořením nevšedního tajemna. Ovšem moc ráda se mnohdy mýlím... :)

Neodolatelný dublinský zlodějíček Mahony odjakživa sdílel svůj svět s přízraky mrtvých, ale ten, který hledá, mu stále uniká...






Prvotinu autora, jehož identitu nezná ani samo nakladatelství, mám rozečtenou právě v těchto dnech a mým prvním dojmem zůstává fakt, že nic tak zralého, jazykově hravého a velmi osobního jsem už dlouho nečetla.


..."Jaká drobná, i málo významná činnost měla člověka k tomu, aby pro ni vyrobil nástroj."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za každý názor, připomínku či nápad :)

Čtete nejraději

Rozbor literárních děl (nejen) k maturitě - návod

V tomto článku bych Vám ráda poradila, jak rozebrat literární dílo (pokud tedy se rozhodnete pro rozbor sami) správně a tak, abyste u ústní ...

Díky za návštěvu!


TOPlist

Kontakt

Název

E-mail *

Vzkaz *